Nätpoker som nöje och inkomstkälla

Home / Nätpoker som nöje och inkomstkälla

Nätpoker som nöje och inkomstkälla

Nätpoker blir allt mer populärt. Poker är ett spel som är lätt att lära sig och finns i många olika varianter. Den populäraste formen online idag är Texas holdem. Texas holdem erbjuds i tre olika varianter; no limit, limit och pot limit. Vid turneringar är no limit den vanligaste spelformen. Vid nätpoker online kan man välja om man vill spela vid kontantbord eller delta vid turneringar eller sk Sit and go-spel. Sit and go är en mindre turneringsvariant med ett eller ett fåtal bord där spelaren åker ut vid förlust. Vid turneringsspel betalar man en insats för att delta och vid kontantborden används som ordet antyder – rena kontanter.

Nätpoker, nöje eller livsstil.

Nätpoker finns i många olika varianter

Vissa pokerrum erbjuder flera varianter av poker så att man kan variera sitt spel. Att hantera olika sorters poker kan leda till att man blir en bättre pokerspelare eftersom man då utvecklar flera former av strategier. Bland de olika spelformer som erbjuds utöver Texas Holdem finns bland annat; Draw, 2-7 Draw, Razz, Stud, Omaha och ett otal varianter av dessa spel. Det finns ytterligare pokerformer och varianter samt spel där flera andra spel ingår; HORSE och 8-Game. Vilka varianter som erbjuds vid de olika pokerrummen varierar. Oavsett vilken typ av spel man ägnar sig åt så kan skicklighet i nätpoker löna sig ekonomiskt.

Pokern är ett skicklighetsspel. Man kan alltså träna upp sig och lära sig det som krävs för att bli en framgångsrik spelare. Många nöjer sig dock med att spela på en mindre ambitiös nivå. För andra blir pokern en livsstil. Årligen erbjuds ett stort antal större turneringar och som spelare har man möjligheten att stegvis spela sig upp i nivåerna och slutligen vinna en plats vid prestigefyllda turneringar som hålls vid verkliga bord. Vinsten består ofta i resa, hotellvistelse, fickpengar samt inköp till de prestigefyllda turneringarna. Många är de som börjat med nätpoker, spelat sig upp till toppen och blivit kända namn inom poker.

Ett demokratiskt spel

Nätpoker gör ingen skillnad på människor. Vid pokerborden sitter människor i olika åldrar, från alla samhällsklasser och könstillhörigheter. Pokern kan därför betraktas som ett demokratiskt spel. Det är endast skickligheten som avgör vem som lyckas eller inte. Det som började som ett nöje kan utvecklas till att bli en inkomstbringande källa och en livsstil. För att lyckas inom poker är det bra att vara utrustad med ett sinne för matematik men att hålla koll på sin psykiska dagsform är också av vikt för framgångarna vid pokerborden. HALT är ett bra uttryck att lägga på minnet för alla som ägnar sig åt spelet.

H.A.L.T står för Hungrig, Arg, Ledsen eller Trött och de som lär ut vinnande pokerstrategi hävdar att man spelar sämre om man befinner sig i något av dessa känslolägen. För att bli framgångsrik i nätpoker krävs det att man är i balans. Att spela på känsla kan fungera i vissa fall, när man är i psykisk toppform och har flyt vid borden men annars är det främst ett spel där tankeverksamheten är avgörande för framgångarna. Nätpoker erbjuder en hög spänningsfaktor vilket man kan se vid pokerspel där man mäter pulsen på spelarna. Av denna anledning gäller det att vara emotionellt stabil, ha fokus och koncentrationsförmåga och vara utrustad med ett stort mått tålamod. Är man ur balans finns risken att tålamodet brister. Då spelar man fler händer än vad man normalt skulle ha gjort vilket resulterar i sämre resultat.

Att lära sig spelet

Det är ett känt ordstäv i pokerkretsar att poker tar en minut att lära sig men en livstid att bemästra. Om man ser nätpoker som en möjlig väg till att bli ekonomiskt oberoende så bör man studera ämnet noggrant. Skicklighet uppnås framförallt genom flitigt spelande. Att studera andra pokerspelare genom att ägna sig åt sk grinding kan också vara nyttigt, liksom att läsa böcker om poker. Att grinda kan man göra genom att studera spelare online eller följa spelet på TV och onlinesändningar. Men det är framförallt många timmar vid pokerborden som utvecklar skickligheten vid nätpoker. Vid eget spel lär man sig av sina misstag. Man har även möjlighet att träna upp sina pokertalanger vid låtsasbord.